Vacancy

CSR Manager

IJsselstein

Word jij de nieuwe CSR Manager bij Terberg Environmental? In deze nieuwe functie zul je verantwoordelijk worden voor het Corporate-Social-Responsibility- beleid van Terberg Environmental. Je zult je daarbij focussen op de drie pijlers van ESG: Environmental, Social en Governance.

Terberg Environmental als jouw nieuwe werkgever

Terberg Environmental is onderdeel van de Royal Terberg Group. Royal Terberg Group bestaat inmiddels meer dan 150 jaar. Opgericht in 1869 door een smid in de buurt van Utrecht in Nederland en uitegegroeid tot een zeer succesvolle organisatie in de specialistische automotive markt. Royal Terberg Group richt zich op de ontwikkeling, engineering, productie en verkoop van geavanceerde voertuigen.

Royal Terberg Group bestaat uit 38 ondernemingen verdeeld over 13 landen wereldwijd. Deze ondernemingen zijn onderverdeeld in vier verschillende takken van de organisatie. De groep heeft een omzet van 1,1 miljard, met een prognose van 2 miljard over vijf jaar door groei en overnames.

Terberg Environmetal is een groep van 14 bedrijven binnen het grotere Royal Terberg, dat zich richt op environmental equipment bestemd voor milieustations. Terberg Environmental is een producent van verschillende soorten hoogwaardige vuilniswagens en van toepassingen voor deze voertuigen. De organisaties die vallen onder Terberg Environmental zijn grotendeels gevestigd in Europa, maar het heeft ook een aantal onderdelen in de VS en Dubai. De omzet van Terberg Environmental is rond de 600 miljoen euro.

Terberg Special Vehicles levert specialistische voertuigen voor grote containers. Deze voertuigen worden voornamelijk gebruikt voor transport op havens, vliegvelden, terminals en in distributiecentra. Maar ook worden trekkers geproduceerd voor zowel op de weg en het spoor, of voor de industrie. Automatisering en autonoom transport staan centraal. Terberg Special Verhicles voorziet ook in onderhoud aan de geleverde voertuigen.

Terberg Techniek is een tak van de organisatie die zich richt op de modificeren van trucks voor speciale omstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trucks met autolaadkranen of zeer specialistische voertuigen voor de mijnbouw. Terberg Techniek is een aanbieder van klantspecifieke oplossingen op het gebied van voertuigaanpassingen.

Terberg Kinglifter is een producent van heftrucks welke op een truck meegenomen kunnen worden. Deze heftrucks worden speciaal naar wens van de klant aangepast zodat deze perfect aansluit op het uiteindelijke gebruiksdoel van de afnemer.

Kernwaarden van de organisatie zijn:

 • Ondernemerschap;
 • Klantfocus;
 • Innovatie;
 • Kwaliteit;
 • Flexibiliteit;
 • Integriteit;
 • Duurzaamheid.

Jouw functie als CSR Manager

De functie van Corporate Social Responsibility Manager is een nieuwe binnen Terberg Environmental. Terberg Environmental vindt dat een organisatie de verantwoordelijkheid dient te nemen voor de impact op de samenleving en het milieu, door de beslissingen die genomen worden. Daarbij moeten de verwachtingen van stakeholders en de wet- en regelgeving te allen tijde in beschouwing genomen worden. Er wordt verwacht dat een organisatie ethisch verantwoord handelt en daar zou het transparant in moeten zijn. De richtlijnen voor de implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn vastgelegd in de internationale norm ISO 26000. Het plan is dat de eerste ISO 26000-audit in 2023 plaats gaat vinden.

Er zijn 3 pijlers waar een CSR Manager zicht op dient te focussen, namelijk Environmental, Social en Governance. Onder Environmental vallen zaken als het reduceren van broeikasgassen, verantwoord energieverbruik en het minimaliseren van afval. Dit wordt gezien als topprioriteit. Bij Social kan gedacht worden aan diversiteit, het waarborgen van veiligheid op werk, het opleiding van werknemers of het zoeken naar manieren om de samenleving een dienst te bewijzen. Onder Governance wordt verstaan inclusiviteit, openheid over geldzaken, de onafhankelijkheid van de board of een controlerend orgaan.

Van de CSR Manager wordt verwacht in kaart te brengen wie de stakeholders zijn. Er zal onderzocht moeten worden wat er reeds gedaan wordt binnen de organisatie op het gebied van ESG. Vervolgens zal er een plan van aanpak gemaakt moeten worden met heldere plannen, doelstellingen en een visie met bijbehorende communicatiestrategie. Daarbij is het belangrijk dat er niet alleen gedacht wordt aan CSR op het niveau van de groep. Essentieel is een passende strategie te creëren voor de verschillende ondernemingen met lokale initiatieven. Daarom zal de focus eerst liggen op lokale projecten. Uiteindelijk is er de mogelijkheid dit door te trekken naar de rest van groep.

Werkzaamheden van de CSR Manager zijn:

 • Het indentificeren van de aan te pakken problemen, gerangschikt op mate van hoe belangrijk deze zijn;
 • Sturing geven aan een duidelijke CSR-strategie in samenwerking met verschillende afdelingen binnen de organisatie, zoals HR, productie, veiligheid, etc.). Het is mogelijk externe partijen in het proces te betrekken voor het binnenhalen van kennis en informatie;
 • Het vaststellen van succesindicatoren en controlleprocessen;
 • Het initiëren van communicatie en lobby’s;
 • Het maken van rapporten om verslag te leggen van de genomen maatregelen. Het doel is om in 2024 een eerste CSR-rapport voor de gehele groep te kunnen presenteren;
 • Het monitoren en evalueren van het geintroduceerde beleid.

In de functie zul je rapporteren aan de Group Sales Director. Hij heeft de komst van een CSR Manager geïnitieerd en heeft zelf veel affiniteit met het onderwerp.

Jouw profiel

Er wordt gezocht naar een kandidaat met een intrinsieke motivatie voor het vak van CSR. Eagerness en ambitie zijn onmisbaar. Jij staat stevig in je schoenen, bent nuchter en je hebt een sterke overtuigingskracht. Het volgende is gewenst:

 • Een afgeronde opleiding in bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, maar de studierichting is onbelangrijk, motivatie en affiniteit daarentegen wel;
 • Ervaring op het gebied van CSR en kennis van de meest effectieve aanpak;
 • Kennis van relevante ISO-richtlijnen;
 • Kennis van de meest effectieve aanpak voor een CSR-beleid is een pre;
 • Sterk op stakeholdermanagement;
 • In staat om complexe projecten te managen en daarbij het goed kunnen aansturen van diverse teams voor het gewenste resultaat;
 • Uitzonderlijke communicatievaardigheden en het kunnen vertalen van complexe vraagstukken naar een heldere boodschap voor iedereen;
 • Bereid om ongeveer 20% van de werktijd internationaal te reizen;
 • Je spreekt Nederlands en Engels, het spreken van Spaans of Frans is een pre.

Wat biedt Terberg Environmental jou?

Terberg Environmental biedt een uitdagende functie binnen een gezonde en groeiende organisatie met een bijzonder sterke positie in de markt. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden, ook internationaal. Terberg Environmental is van oorsprong een familieorganisatie met een zeer informele bedrijfscultuur. Flexibiliteit wordt geboden met een mogelijkheid tot thuiswerken. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van 40 uur, maar vanaf 32 uur is bespreekbaar.

Daarnaast biedt Terberg Environmental een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het valt onder de cao Klein Metaal met de volgende voorwaarden:

 • 25 vakantiedagen;
 • Een marktconform salaris;
 • Een auto;
 • Eindejaarsuitkering van 3,5% plus eventuele bonus van 3,5%.
Back to overview