Vacancy

Financial Accountant

In deze functie ben je binnen het Financial Shared Service Center verantwoordelijk voor de volledige beheersing en controle van het General Ledger, de kostenplaatsen en subadministraties van één of meerdere bedrijven binnen de MCB Group.

Financial Accountant

Ben je een professional op het gebied van accounting? Wil je werken in een veranderende omgeving en spreekt het adviseren van (interne) klanten bij accountingvraagstukken je aan? Vind je het bovendien leuk om andere collega’s binnen het Financial Shared Service Center te begeleiden en te ondersteunen bij hun werkzaamheden? Dan is dit de functie voor jou!

In deze functie ben je binnen het Financial Shared Service Center verantwoordelijk voor de volledige beheersing en controle van het General Ledger, de kostenplaatsen en subadministraties van één of meerdere bedrijven binnen de MCB Group. Verder begeleid je collega’s van het FSSC bij de dagelijkse uitvoering van hun taken.

MCB als jou nieuwe werkgever

MCB is dé ketenpartner in metaal die toegevoegde waarde creëert door onderscheidende oplossingen aan te bieden. Vanuit het hoofdkantoor in Valkenswaard begeleidt de MCB Group haar dochterondernemingen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Deze werkmaatschappijen zijn hoofdzakelijk actief als groothandel en Service Center in metalen, waaronder (roestvast) staal, aluminium, koper en messing. Een belangrijke toegevoegde waarde vormt de uitvoering van klantspecifieke opdrachten in onder andere het Service Center en het Centrum Productie Bewerkingen. Binnen de MCB Group zijn ruim 900 medewerkers werkzaam.

MCB is een dynamische handelsorganisatie die deel uitmaakt van de internationale MCB Group. MCB levert al meer dan 80 jaar metaal. Het is de metaalgroothandel die de business van de klant begrijpt. Door snelle leveringen uit een groot assortiment voorraadartikelen, het streven naar goede relaties en met inspanningen om service en kwaliteit te leveren wordt MCB gewaardeerd door haar klanten en leveranciers.

Het hoofdkantoor van de MCB is gevestigd in Valkenswaard. Daarnaast heeft de MCB Group verkoopkantoren in Nederland, België en Duitsland. MCB is marktleider in Nederland en heeft de ambitie om “de beste” van de Benelux te worden.

Bij MCB werken betekent deel uitmaken van een familiebedrijf. Er heerst een Brabantse no nonsens, open en eerlijke cultuur en een goede sfeer. Je komt bij een bedrijf dat de afgelopen jaren een transitie heeft doorgemaakt en nog steeds doormaakt. Het bedrijf is volop in beweging en je kunt hier een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de organisatie.

Jouw rol als Financial Accountant

De afdeling waar je komt te werken bestaat uit senior accountants, medewerkers accounting en administratief medewerkers. Het is een gevarieerd team van professionals waarmee je ervaringen, kennis en ook gezelligheid deelt. Binnen jou rol als Financial Accountant bij MCB krijg je te maken met de volgende taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor de beheersing en controle van het Genaral Ledger, de kostenplaatsen en subadministraties van één of meerdere bedrijven binnen de MCB Group;
 • Je verzorgd, begeleid en controleer je de juiste, volledige en tijdige verwerking van facturen en de voorraad;
 • Je verricht werkzaamheden voor de maand- en jaarafsluiting, het purchase to pay proces en het rapporteren van resultaten en balansrekeningen;
 • Je beheer vaste activa en verzorgt btw-aangiftes;
 • Je begeleidt je collega’s van het FSSC bij de dagelijkse uitvoering van hun taken;
 • Daarnaast neem je deel aan het projectteam voor de voorbereidingen en de implementatie van een nieuw ERP-systeem, zodat de financiële stromen correct en efficiënt ingericht worden.

Your profile

We zoeken een enthousiaste kandidaat voor wie het accountingsproces nog maar weinig geheimen kent. Je bent accuraat, houdt niet van afwachten en voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk en daarmee samenhangende processen. Je bent resultaatgericht en neemt graag het initiatief.

 • Je hebt een afgeronde Bachelor of Master.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Ervaring met SAP is een pre.
 • Ervaring met implementatie van ERP-systemen is een pre.

Wat biedt MCB jou?

Een professionele werkomgeving bij een bedrijf waar de lijntjes kort zijn, dat marktleider is in de Benelux en bovendien binnen de branche vooroploopt in digitalisering en serviceoplossingen. Verder kent MCB de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een fulltime werkweek van 38,75 uur;
 • Op basis van een fulltime dienstverband 34,5 vakantiedagen, inclusief ADV;
 • Reiskostenvergoeding tussen 10,1 KM en 30 KM per enkele reis, € 0,21 cent per kilometer.
 • 8,33% vakantiegeld;
 • Eindejaars- en winstuitkeiring, afhankelijk van bedrijfsresultaten;
 • Gezellige bedrijfsactiviteiten, zoals sporten bij MCB, borrels en meer;
 • Gratis gebruik van E-Campus;
 • Collectieve verzekeringen en pensioenregeling.

Jouw sollicitatieprocedure

Heb je interesse om meer te horen over de functie van Financial Accountant bij MCB in Valkenswaard? Dan volgt het volgende sollicatieproces:

Nadat we je cv hebben ontvangen volgt een interview bij Habilis. Tijdens dit interview vertelt Bob je over MCB en de uitdaging die er ligt. Je krijgt informatie over de cultuur, waar de organisatie staat en waar men naar toe wil. Daarnaast wordt uitgebreid op de functie ingegaan en krijg jij de mogelijkheid om jezelf te presenteren en alles te vragen wat je wilt weten.

Ben je na dit interview positief en zijn wij dat ook, dan word je voorgesteld aan MCB waar je in eerste instantie kennis maakt met Johan en Dirk.

Ben jij de Financial Accountant voor MCB? Reageer dan direct!

Your role as Financial Accountant at Smit Lamnalco

The Financial Accountant will report to the Business Controller and will work closely with the Shared Service Centre and colleagues from the Finance department in Rotterdam. In addition, you interact frequently with local Contract Managers, local accountants and tax advisors in the various countries to ensure compliance with local laws and regulations and to assist in the preparation of local financial statements. You will be working for the Africa Europe region. You, as a Financial Accountant, find it exciting to work in a global environment and enjoy solving complex issues within a dynamic, capital-intensive organization.

Furthermore, you are responsible for:

 • Ensuring the correct administration of the various entities;
 • Taking care of monthly financial reporting and monthly closings (Profit & Loss statement, Balance Sheet, Cashflow);
 • Play an active role in budget and forecast preparation;
 • Taking care of the tax returns or ensuring the outsourcing of tax returns;
 • Providing support to the local contract managers;
 • Ensuring proper compliance with laws and regulations in cooperation with local advisors;
 • Providing an active contribution with regard to automation, improvement projects and process optimization.

Your profile

You are a Financial Accountant who is comfortable with working in a complex, dynamic environment. You thrive in a larger organization, are ambitious and like the international aspect of this job. You have a critical eye, are analytically strong and can communicate well with colleagues at national as well as international level.

Furthermore, as a Financial Accountant you have:

 • A (bachelor) degree in Accounting;
 • A minimum of 4 years relevant work experience in Finance and Accounting, experience in a capital-intensive organization is a plus;
 • Critical thinking skills, great communication skills, and you are highly motivated;
 • Experience with working with ERP systems;
 • Excellent written and spoken command of the English language. French is a plus.

What is Smit Lamnalco offering you?

Smit Lamnalco offers you a challenging position in a successful international organisation. You will have a lot of freedom, independence and the opportunity in a dynamic environment to take personal responsibility, show initiative, follow relevant training opportunities and further develop your talents. Smit Lamnalco offers you an inspiring working environment and a good salary with a competitive benefits package.

Back to overview